Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Reggelivel tartják karcsúságukat az amerikai tinik

2008.03.04. 12:00
1 hozzászólás

Azok a kamaszok, akik rendszeresen reggeliznek, kevésbé híznak meg, többet mozognak, egészségesebb az étrendjük, mint a reggelit kihagyó társaiké - közölték amerikai kutatók hétfőn. A vizsgálat 2216 tinire terjedt ki Minnesota államban, akiknek öt éven át követték életmódját, étkezési szokásait, súlyuk alakulását. Kevéssel 15 éves koruk előtt kezdődött a tanulmány, amelynek eredményét a Pediatrics című amerikai szaklap közölte. Minél rendszeresebben reggeliztek a kamaszok, annál kisebb volt testtömegindexük. Azok, akik minden nap kihagyták a reggelit átlagosan 2,3 kilogrammal nyomtak többet, mint naponta reggeliző társaik.

Mark Pereira kutatásvezető, a Minnesotai Egyetem munkatársa feltételezi, hogy azok, akik megtöltik reggel a hasukat, könnyebben tartják ellenőrzésük alatt napközbeni éhségüket. A kutatók szerint a mindig reggelizők általános életmódja is egészségesebbnek bizonyult, mint a nem reggelizőké. Becslések szerint az amerikai gyerekek 25 százaléka hagyja ki rendszeresen a reggelit.

(MTI)