Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nő a génmódosítás-mentes övezet

2008.03.19. 20:49
0 hozzászólás
Egyre több megye csatlakozik a magyarországi génmódosítás-mentes övezethez, az idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, illetve Hajdú-Bihar megye közgyűlése nyilvánította ki az övezethez tartozását. A génmódosítás-mentes Magyarországot szorgalmazó zöld szervezetek, a Magyar Természetvédők Szövetsége és az Ökotárs Alapítvány szerint 2005 óta 124 százalékkal nőtt a GM-mentes övezetek száma Magyarországon. Már két régió, négy megye és 74 település tett ilyen nyilatkozatot.    


A két civil szervezet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával több mint 10 városban rendezett fórumsorozatot a mezőgazdasági géntechnológia környezeti és egészségügyi hatásairól, gazdasági vonatkozásairól. Az előadók tényekkel és adatokkal bizonyították, hogy a genetikailag módosított növényekkel nem csökken, hanem nő a növényvédő szerek felhasználása. A zöldek a jövőben további fórumok rendezését is tervezik. (mti)