Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Együttműködési megállapodást kötött az MTA és az ORFK

2008.04.22. 15:37
0 hozzászólás

A modern technológiák és a tudomány bűnüldözésben való felhasználásáról kötött megállapodást a Magyar Tudományos Akadémia és az Országos Rendőr-főkapitányság. A dokumentumot Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke és Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány írta alá kedden az akadémia székházában. A három évre szóló megállapodás keretében tudományos programok szervezésével, kutatási eredmények közzétételével és felhasználásával segítik elő a felek a "kor követelményeinek megfelelő közbiztonság és a belső rend védelmének kialakítását, megszilárdítását". A rendőrfőkapitány a megegyezés sajtótájékoztatóján kitért a Védőbástya-programra, amelynek egyik pillére a modern technológiák alkalmazása, a másik pedig a tudásmenedzsment. Utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy megalakult a rendőrség Tudományos, Technológiai és Innovációs Tanácsa. A rendőrség 22 munkatársa vállalta, hogy a doktoranduszképzés keretében megszerzi a PhD-fokozatot.

"Fontos, hogy a doktoranduszok olyan témákat válasszanak, amelyeket a rendőrség a mindennapokban hasznosítani tud" - hangsúlyozta Bencze József az MTI-nek. Mint megjegyezte, a doktoranduszokat tudományos tanácsadóinak tekinti, akikkel nem évente egyszer szeretne találkozni, hanem folyamatosan hallani akarja a véleményüket. A rendőri munka olyan területeit célozták ugyanis meg, amelyekben nem szükséges megvárni a PhD-dolgozat megvédésének időpontját. Már a kutatási és publikációs időszakban munkájuk számos eleme hasznosítható.

 

(MTI)