Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először fotóztak fegyverrel vadászó orángutánt

2008.04.29. 12:53
85 hozzászólás

Első alkalommal fotóztak olyan orángutánt, amely fegyverrel vadászik élelemre - írja a Daily Mail. A borneói Kaja szigeten található Gohong folyó mellett fényképezték le a főemlőst, amint egy hosszú, dárdaszerű botra próbál halakat felszúrni. Az állat nem volt elég ügyes ahhoz, hogy a szabadon úszkáló halakat zsákmányul ejtse, de a helyi bennszülöttek halászhálóiba akadt halaknál már sikerrel járt. A kép a Thinkers Of The Jungle (A dzsungel gondolkodói) című, Gerd Schuster, Willie Smits és Jay Ullal által írt könyvhöz készült illusztrációul (a fotós pontos nevét nem közölte a forrás).

Az orángutánok (nevük erdei embert jelent) viselkedésükkel korábban már többször igazolták magas intelligenciájukat: kiderült, hogy a vizet is használják eszközként, az emberekkel kommunikálva pedig hasonló módon próbálják elmutogatni mondandójukat, mint az emberek az Activity nevű társasjátékban. Fegyverhasználó majmokat egyébként már korábban is megfigyeltek: szavannákon élő csimpánzok dárdákkal próbáltak elejteni üregekben megbújó éjjeli állatokat.