Auguszta
-7 °C
0 °C

Plusztámogatás az uniós kutatási keretprogram nyerteseinek

2008.09.25. 14:05
0 hozzászólás

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) az Európai Unió 7. kutatás-fejlesztési keretprogramjának pályázatain nyertes közfinanszírozású kutatóintézetek valamint kisvállalkozások részére kiegészítő támogatást nyújtó pályázatot hirdetett Bonus HU Program címen - közölte az NKTH csütörtökön az MTI-vel.

Az NKTH közleménye emlékeztet arra, hogy az EU 7. kutatás-fejlesztési keretprogram uniós szinten összesen 53 milliárd eurós kutatás-fejlesztési forrást jelent, a pályázati úton elnyerhető támogatás nincs országonkénti keretre lebontva.

A magyar vezetésű vagy magyar érdekeltségű projekteknek így az összes többi tagállam pályázataival szemben kell helytállniuk - ugyanakkor az elnyerhető pályázati összegek komoly támogatást jelenthetnek az ország K+F tevékenységének ösztönzése szempontjából.

Az NKTH által meghirdetett Bonus HU Program keretében lényegében a támogatás-intenzitás növelésére van mód a versenyszabályok által megengedett kereten belül. A pályázatok beadása folyamatos, a pályaművek benyújtásának utolsó határideje 2013. december 31.

A pályázatra az NKTH 2008-2013-ig összesen 3,6 milliárd forintnyi támogatást biztosít. A 2008-ra rendelkezésre álló keretösszeg 600 millió forint. Várhatóan évente 180-200 pályázatot támogatnak majd. A pályázat forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap - közölte az NKTH. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!