Árpád
-2 °C
3 °C

Pszichoanalízis konferencia Budapesten

2008.09.30. 12:30
0 hozzászólás

Az idő és a pszichoanalízis kapcsolata korábban kevésbé került az analitikusok vizsgálódásainak középpontjába, mint a tér és az analízis viszonya. A Magyar Pszichoanalitikus Egyesület 2008-es kongresszusa épp ezt a hiányt kívánta pótolni, amikor az időt/időtlenséget választotta témának. Freud elméletének számos részlete magában hordozza az idő-dimenziót, mint például az elfojtás, az ismétlési kényszer, a fixáció, a regresszió, vagy az álommal történő pszichoanalitikus munka. "Mivel az analitikus kezelés idő-faktora méltán vált ki vitákat művelői és mindazok körében, akik a pszichoanalízis élményét átélték, arra számítunk, hogy többen választják majd az idő és az analízis-élmény-, valamint az idő és áttétel kapcsolatát témának. Az idő és a pszichoanalízis kapcsolatának vizsgálata érinti az analízis időbeli fejlődését, történetiségét is" - fogalmaz a konferencia meghívója. Szó lesz a Kádár-kor megfigyelőinek és megfigyeltjeinek pszichiátriai kórrajzáról, a gyermekpszichoterápiáról, az onkológiai betegek analitikus kezelésének lehetőségeiről, és az ödipális konstrukciókról. A szervezők törekvése, hogy a konferencia elmozduljon a párbeszéd, a közös munka, az interaktivitás irányába.

Az október 11-12-én a Benczúr Klubban rendezett konferencia részletes programja és további információ ezen a honlapon található.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?