Szilárda
0 °C
6 °C

Először rendezik meg a Pszichológia napját

2009.03.02. 14:33
0 hozzászólás

Éles helyzetek kezelése, csúcsforma időzítése, az idősödő-, valamint az iskoláskor pszichológiája szerepel a pénteken először zajló Pszichológia napja előadásainak témái közt Budapesten. Megalakulásának 80. évfordulóján, tavaly döntött a Magyar Pszichológiai Társaság arról, hogy évente bemutatja a szakma újdonságait, aktuális témáit minden érdeklődő számára. Péntek délelőtt a szakma akadémikusai emlékeznek meg Mérei Ferencről, a gyermeklélektan és a szociometria jeles képviselőjéről születésének 100. évfordulóján, valamint Révész György nemzetközi hírű pszichológusról születésének 130. évfordulóján. Mérei kapcsán kerekasztal-beszélgetést is tartanak, valamint átadják a róla elnevezett publikációs díjat, amit a doktori iskolák hallgatói közül az kaphatja meg, akinek az adott évben a legjobbnak ítélték a Magyar Pszichológiai Szemlében megjelent dolgozatát.

Az ingyenes program délutáni részében a pszichológia gyakorlati életben legaktuálisabbnak ítélt kérdéseiről hallgathatnak meg előadást az érdeklődők. Lénárt Ágota - aki a magyar olimpiai csapattal Pekingben tartózkodott a játékok idején - arról beszél, hogyan nyújthatja valaki csúcsformáját téthelyzetekben. Végh József előadásának témája szintén aktuális: hogyan lehet felkészíteni embereket olyan, éles helyzetekre, amikor a szembenálló magatartása nem kiszámítható.

A budapesti előadások március 6-án az ELTE Egyetem téri épületének dísztermében lesznek, a társaság kelet-magyarországi tagozatának programját pedig a Nyíregyházi Főiskolán tartják. (MTI)