Ivó, Milán
EUR 384,64 Ft
USD 363,54 Ft
5 °C
26 °C

Vészesen fogynak az oroszlánok Kenyában

2009.08.18. 15:19
11 hozzászólás

A kenyai oroszlánpopuláció évente átlagosan száz példánnyal csökken 2002 óta, két évtizeden belül pedig kipusztulhat a faj - jelentette a kenyai vadvédelmi szolgálat.

Az állomány csökkenéséért főképp a marhapásztorok okolhatók, akik a jószágaik elleni támadások megtorlásaként ölik az oroszlánokat. Az állatok élőhelyeinek elpusztítása, a települések növekedése, és betegségek szintén szerepet játszottak abban, hogy a hét évvel ezelőtt 2749-ről 2000-re csökkenjen az állatok száma - közölte Paul Udoto, a szervezet szóvivője.

Sürgős intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy az állatok száma ne essen kétezer alá. Az oroszlánok és más macskafajok számára az emberi közösségek jelentik a legnagyobb fenyegetést - mondta el Paul Udoto. Az embereket meg kell ismertetni a macskák magatartásával és tudatosítani bennük, hogy az idegenforgalom számára milyen fontosak az oroszlánok. A kenyai idegenforgalom számára kulcsfontosságú bevételnek számítanak vadvédelmi szafarijaik és az Indiai-óceán partján lévő napfényes tengerparti üdülőhelyek mellett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás