Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Sikeres a szentlőrinci geotermikus kútfúrás

2009.10.05. 13:48
9 hozzászólás

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint eredményes volt a szentlőrinci geotermikus kútfúrás. A szeptember 7-i lemélyítés befejezését követően, a geofizikai mérések és az elsődleges tesztek alapján, 1620-1790 méteres mélységtartományból, megközelítőleg 80 Celsius-fokos, percenként 1150 litert meghaladó hozamú forró víz termelhető ki. Ez 4 megawatt maximális hőteljesítménynek felel meg. Az előzetes eredmények összhangban vannak a PannErgy korábbi várakozásaival.

A PannErgy 2009 áprilisában kezdte meg első geotermikus kútjának fúrását Szentlőrinc városa mellett, elsődlegesen azért, hogy fedezze a helyi távhőszolgáltatás hőigényét. A fúrás az előzetesen tervezettnél tovább tartott, részben a fúráshoz használt gépek és berendezések többszöri meghibásodása, részben bizonyos geológiai információk újraértékelése miatt. A végleges tesztelések és mérések a következő hetekben folynak majd.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek