Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi élelmiszeripari konferencia Budapesten

2009.11.11. 08:55
0 hozzászólás

Az élelmiszeripari kutatások aktuális kérdéseivel foglalkoznak a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és az Európai Élelmiszer-tudományi és Technológiai Szövetség által szervezett háromnapos nemzetközi szakmai konferencián, amelyet Budapesten tartanak november 11-13 között.

Bánáti Diána, az intézet főigazgatója elmondta: a konferencia témái között szerepel olyan új élelmiszeripari technológiák bemutatása, mint a pulzáló elektromos erőtérrel való kezelés, vagy a nagy nyomással történő kezelés élelmiszer- és tartósító ipari alkalmazása. Az eszmecsere további fontos célja, hogy a szakértők megvitassák, miként lehet a fogyasztóknak az egészséges és biztonságos élelmiszerekkel való ellátását széles körben lehetővé tenni.

Magyarországon az élelmiszer-előállítók általában magas színvonalon állítják elő termékeiket. Ám az utóbbi időben előfordult ennek az ellenkezője is, olyan esetek, amikor az élelmiszergyártók silány minőségű, többször a fogyasztó egészségét is veszélyeztető terméket hoztak forgalomba. Fontos az élelmiszerbiztonsági előírások szigorú betartatása az érintettekkel, főként a nyomonkövethetőségre kell nagy hangsúlyt helyezni. A KÉKI főigazgatója megemlítette: a napokban emlékeztek meg az intézet fennállásának félévszázados évfordulójáról. Ennek az esemény sorozatnak a része az EFFoST-tal közösen szervezett nemzetközi konferencia is.