Árpád
-2 °C
4 °C

Trófea volt a levágott fej az inkáknál

2009.11.18. 09:20
8 hozzászólás

A koponyákra a Cuzcótól északra található ősi kultikus központ feltárása közben leltek, ahol előkerült több kisebb edény is, amelyek fogakat, csontdarabokat tartalmaztak. Az archeológusok véleménye szerint ezek valamiféle díjak vagy trófeák lehettek - olvasható a Latin American Herald Tribune online kiadásában.

A feltárások során előkerült két apró, füles edény, amelyeket kagylóminta ékesít, a szakemberek szerint ezeket egyértelműen a tó istenének szánták. Az ásatások során több emberi csontvázat feltártak, köztük egy 45 év körüli férfi és egy 2 éves kisfiú földi maradványait.

A szakemberek folytatják az ásatásokat abban a reményben, hogy megtalálják annak a három személynek a csontvázát, akiknek koponyáját a rituális edényekbe helyezték. Így eldönthető lesz, hogy valóban lefejezték-e a férfiakat, vagy csatában vesztették életüket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?