Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végeztek az űrsétával az Atlantison

2009.11.24. 08:36
0 hozzászólás

Robert Satcher és Randolph Bresnik egy kisebb műszaki probléma miatt a tervezettnél egy órával később lépett ki nyílt a világűrbe. Egy szelep hibásodott meg a sebész végzettségű Robert Satcher szkafanderének abban a berendezésében, amely segítségével az űrhajós inni tud a világűrben, emiatt történt a késlekedés. Azonban öt óra alatt végeztek feladataikkal, így előbb be is fejezték a sétát, mint eredetileg tervezték.

A feladat egy féltonnás oxigéntartály behelyezése volt a zsilipkamrába. A NASA illetékesei nagyon elégedettek voltak a végén. Az idén ez volt a 22., egyben az utolsó űrséta. A 22 eggyel kevesebb, mint az éves rekord. Az amerikai űrséták történetében pedig ez volt a 230., a Nemzetközi Űrállomás építésének megkezdése óta eltelt tíz év alatt pedig a 135. űrséta. Az Atlantis 11 napos küldetés után szerdán indul vissza a Földre.