Ivó, Milán
EUR 384,78 Ft
USD 363,05 Ft
5 °C
26 °C

Hátfájásra mobiltelefon

2009.12.01. 08:42
8 hozzászólás

Mobiltelefonról nyeri az energiát az a csip, amelyet hátfájdalom esetén a beteg bőre alá ültetnek be - számoltak be fejlesztésükről tajvani tudósok. A telefon által támogatott csip továbblépést jelent a most használt gerinctáji stimulátorokhoz képest. Ezek a készülékek beültetett elemekkel működnek, ez pedig kellemetlenné teszi a használatot a betegek számára - magyarázták a kutatók.

Az új készülékkel már elvégezték az állatokon végzett teszteket, és jó eredményeket kaptak a kutatók - mondta Lin Csi-van, a Tajvani Nemzeti Egyetem biogyógyászati mérnöke. Az érme nagyságú fájdalomcsillapító készüléken két elektróda kapott helyet, ezek közvetítik az elektromágneses hullámokat, hogy csökkenjen a fájdalomérzet. Az eljárás hatévi kutatómunka eredménye.

Tajvanon a hát alsó részén tapasztalható fájdalmak kezelése a negyedik legjelentősebb egészségügyi kiadást jelenti. A szigeten 25,3 millió darab mobiltelefon van használatban, ez azt jelenti, hogy minden tajvanira 1,1 készülék jut.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás