Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra kiásták halottaikat a mexikói indiánok

2010.01.22. 08:50
6 hozzászólás

A már oszlásban lévő, eltemetett halottaikat újra kiásták, megcsonkították, majd visszatemették a mexikói indiánok. A mexikói Nemzeti Régészeti Intézet szerint a Baja California félszigeten élő lakosok szokása a spanyol hódítás előtti időből származik. Az indiánok valószínűleg a holttestek kiásásával és megcsonkításával akarták megszabadítani az elhunytakat a szenvedéstől.

Alfonso Rosales-Lopez archeológus szerint a holtakat eltemetésük után néhány hónappal ásták ki újra, amikor a test oszlása már annyira előrehaladott volt, hogy a végtagokat könnyen eltávolíthatták. A kutatók az elmúlt húsz évben összesen 157 olyan sírt találtak, amelyek ezt a gyakorlatot bizonyítják, és alátámasztják a korábbi feltételezéseket. A sírhelyek az i. e. 300-tól i. e. 1500-ig tartó időintervallumból származnak.