Jusztina
10 °C
27 °C

Még 15 város 21 kórházában van látogatási tilalom az influenza miatt

2010.02.16. 11:42
0 hozzászólás

Még 15 városban van részleges vagy teljes látogatási tilalom az infleunzás fertőzések megelőzése miatt. Az ÁNTSZ honlapján szereplő, a hétfői állapotokat rögzítő lista szerint a tilalom összesen 21 fekvőbeteg intézményt érint, amelyek közül 4 kórházban teljes a zárlat.

Az ÁNTSZ listája szerint nem lehet egyáltalán látogatni a fővárosi Bethesda Gyermekkórházat, és a Semmelweis Egyetem valamennyi, 26 klinikáját. Ez utóbbinál azonban kivételt tesznek a gyermekét folyamatosan ápoló szülőknél, illetve a végstádiumban lévő betegek hozzátartozóinál, amennyiben nem influenzásak. Nekik is azonban orr-szájmaszkot, védőruhát kell viselniük a klinikán. Szintén általános a látogatási tilalom a mezőtúri és a váci kórházban.

Budapesten 5 kórházban van még részleges látogatási tilalom. Ezekben az intézményekben főleg az intenzív, a szülészet-, nőgyógyászati, az újszülött, csecsemő és gyermekosztályokon korlátozzák a hozzátartozók látogatását. A fővárosi 5 intézményen kívül még 12 városban van részleges látogatási tilalom: Miskolcon, Sátoraljaújhelyen, Berettyóújfalun, Egerben, Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Kistarcsán, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményben, Szekszárdon és Dombováron. 

Az ÁNTSZ listáján még szerepel a debreceni Kenézy Kórház, ahol január 14-én rendeltek el részleges látogatási tilalmat, azonban hétfőn feloldották ezt. A kórház vezetősége azonban továbbra is arra kéri a betegek hozzátartozóitól, hogy a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, valamint a szülészeti és nőgyógyászati osztályon és a klinikai farmakológiai, Infektológiai és allergológiai intézetben a látogatásokat rövid időre korlátozzák és a betegekhez kevés számú, lehetőleg csak egy-egy látogató érkezzen.