Csatlakozott a Progressz az Űrállomáshoz

2010.05.02. 09:50
4 hozzászólás

Sikeresen csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) az orosz Progressz-M teherűrhajó, amely több mint 2,5 tonna rakományt szállított az űrbázisra. Az orosz repülésirányítási központ közlése szerint a teherűrhajó nem tudott automatikus üzemmódban hozzákapcsolódni az ISS-hez, ezért Oleg Kotov, az űrállomás parancsnoka kézi vezérléssel végezte el a műveletet szombat este.

A Progressz-M szerdán startolt a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból. Több mint 2,5 tonna terhet - élelmiszert, vizet, tisztálkodási eszközöket, üzemanyagot, különféle műszereket és ajándékokat - szállított az ISS-re, amely fedélzetén jelenleg három orosz, két amerikai és egy japán űrhajós tartózkodik. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla