Az európai meleg férfiak HIV-kockázatára figyelmeztetnek orvosok

2010.09.09. 15:35
3 hozzászólás

A HIV-vírus meleg férfiak körében való terjedése Franciaországban "kicsúszni látszik az ellenőrzés alól" annak ellenére, hogy az új esetek száma összességében csökkent az országban - állítják egy csütörtökön közzétett tanulmány szerzői.

A közegészségügyi helyzetet figyelő francia intézet adatai szerint 2008-ban mintegy 7 ezer új HIV-fertőzöttet regisztráltak az országban, akiknek közel fele homoszexuális férfi.

A The Lancet Infectious Diseases című egészségügyi folyóiratban megjelent tanulmány adatai szerint Franciaországban a 2003-as 8930-ról 2008-ra 6940-re csökkent az új HIV-fertőzött esetek száma. Az általános csökkenés ellenére a meleg férfiak körében azonban nem változott a szám, az új fertőzések 48 százaléka e csoportban történt 2008-ban.

Mint Stephane le Vu kutatásvezető kiemelte, a HIV átadása aránytalanul érintett egyes kockázati csoportokat, és a meleg férfiak körében kicsúszni látszik a kontroll alól.

A folyóirat ugyanazon számában megjelent kommentárjában Robert Hogg vancouveri szakértő hangsúlyozta, hogy az illetékeseknek újra kellene gondolniuk a HIV-fertőzéssel kapcsolatos megelőzési stratégiát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla