Smells Like Teen Spirit

2008.03.12. 10:00
24 hozzászólás

A Liverpool University egyetem kutatói az izzadságszag biológiai funkcióit vizsgálják legújabb kísérleteikben, amiről a Liverpool Echo online kiadásából értesülhet a nagyérdemű.

A kísérletben 60 család vesz részt, amelyekben legalább két tizenéves gyerek van. Az alanyok 24 órára keresztül egy-egy nedvszívó párnát rögzítenek a hónaljukba, majd ezt szagoltatják meg a család többi tagjával. “Azt tanulmányozzuk, hogyan változik serdülőkorban a szagok érzékelése” – mondta a kísérletet vezető Dr Camille Ferdenzi.

Azt vették észre, hogy a tinédzser fiúkat az áltagnál jobban taszítja az anyjuk, a lányokat pedig az apjuk szaga. Ezt a vérrokonok közti szexuális kapcsolatok elé állított tilalom evolúciós segítségének tartják. Az eredmények további elemzésétől azt várják a kutatók, hogy többet megtudhatnak a párválasztás biológiai hátteréről, amiben a szagok nagy szerepet játszanak.

(És azt tudták, hogy Kurt Cobain a Smells Like Teen Spirit rockhimnusz szövegében a Teen Spirit nevű női dezodorra gondolt?)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!