A férfiak szeretik a női mosolyt

2009.03.16. 08:55
9 hozzászólás

A nőnek, aki mosolyog, több esélye van arra, hogy a férfiak közeledni próbálnak hozzá. Eddig erről a jelenségről csak bizonytalan és szubjektív adatok álltak rendelkezésre, de most Nicolas Guérin francia kutató, a lorient-i Bretagne-Sud egyetem pszichológia- és magatartás-kutatás professzora kísérletekkel is bizonyította ezt.

A kísérlet színhelye egy lorient-i bár volt, ahol Guérin egy húszéves nőt bízott meg, hogy két másodpercig nézzen szembe minden érkező férfival, aztán fordítsa el tekintetét. Az esetek felében a tekintet mosollyal párosult, a másik felében nem. Utána a nőnek egy célponthoz közeli asztalhoz kellett ülnie és egy magazint kellett lapozgatnia. Egy munkatárs figyelte, hogy a férfi odapillant-e a nőre (volt olyan, hogy egyszerűen áttelepedett hozzá). Tíz perc múlva a nőnek távoznia kellett, bármilyen stádiumban is volt az ügy. Az eredmény: abból az 50 férfiból, akire a nő rámosolygott, 11 követte, azokból, akik csak tekintetet, de mosolyt nem kaptak, csak kettő.

Egy másik kutatópáros arra figyelt fel, hogy a felszolgálónő, aki széles mosollyal dolgozott, nagyobb borravalókat kapott, mint az, aki csak a "minimális" derűt sugározta. Guérin egy kollégájával 2004-ben azt is kimutatta, hogy a mosolygó stoppos lányt több férfi veszi fel a kocsijába. A professzor azt is bebizonyította, hogy a nők mellbősége is pozitív hatást vált ki ilyenkor a férfiakból. Egy fiatal nő volt a csali, akinek mellbőségét különböző melltartókkal változtatták. Amikor kiskosarú melltartó volt rajta, 268 autósból 40 állt meg, hogy felvegye, amikor nagy, már 60. (MTI)