A vicces férfiakat intelligensnek és őszintének tartják a nők

2009.04.02. 17:57 Módosítva: 2009-04-02 17:57:37
18 hozzászólás

A Northumbria University egyetem kísérletsorozatban arra keresték a választ a pszichológusok, hogy milyen tudat alatti összefüggések alapján tartják a nők a férfiakat vonzónak. Meglepő módon a legpozitívabb tulajdonságnak a humorérzék mutatkozott. A vicces férfiakat a nők okosnak tartják (holott más kutatások már bebizonyították, hogy nincs direkt összefüggés a humorérzék és az intelligencia között), és őszintének.

A kísérletben 45 heteroszexuális nő vett részt, akiknek férfiak önjellemzéseit kellett elolvasni, majd kiválasztani közülük, hogy kikkel ismerkednének meg szívesen, illetve pontozni őket többféle szempontból. A húsz rövid leírásból tíz hangsúlyozta, hogy viccesnek tartja magát a gazdájuk. Az értékeléseknél kiderült, hogy a nők a humoros férfiakat intelligensebbnek, őszintébbnek és vonzóbbnak tartották, mint azokat, akik nem említettek semmit a humorról.

A férfiak könnyen az ágyba tudják nevettetni a nőket - foglalta össze a tesztek tanulságát a brit pszichológusok szövetségének brightoni konferenciáján a kísérleteket vezető professzor, Kristofor McCarty, aki szerint ezzel tudományos igazolást sikerült tenni a jelenség mögé, amit társkereső hirdetésekben látni: hogy a legtöbbször feltűnő pozitív tulajdonság a jó humorérzék.

Érdekes módon a jelenség fordítva nem működik, vagyis a férfiek nem vonzódnak különösebben a humoros nőkhöz.