Boldog ember lesz, akinek lánytestvére van

2009.04.04. 16:41
23 hozzászólás

Az Ulsteri Egyetem szakemberei 571, 17-25 év közötti fiatalt kérdeztek ki életükről, és azt találták, hogy azok, akik lánytestvérek között nőttek fel, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak voltak.

A kutatók szerint a lánygyerekes családok nyitottabbak és könnyebben megbeszélik érzéseiket. A lányok hatása különösen fontos az olyan szorongást keltő családi események után, mint például a válás. A kutatás vezetője, Tony Cassidy professzor a BBC-nek elmondta, hogy a lánytestvérek erősítik a nyitottabb kommunikációt és az összetartást a családokban. Az érzelmek kifejezése alapvető a jó lelki egészséghez, és a lányok ezt elősegítik a családokban. A résztvevők közül sokan elvált szülők gyerekeként nőttek fel, ezekben a családokban még jelentősebb volt a lányok hatása. "Át kell gondolni, hogyan bánjunk a fiús családokkal" - tette jelentette ki Cassidy.

Geri Burnikell, egy fiataloknak és családoknak tanácsadást nyújtó brit jótékonysági alapítvány koordinátora elmondta, a kutatók megállapításai egybevágnak a tapasztalataikkal. "A fiúk befelé fordulnak problémáikkal, és azokban a családokban, ahol sok fiú van, azt látom, hogy ez gondot okoz. Szerintem az a legfontosabb, hogy ilyen körülmények között a családtagok egy független személlyel beszélgethessenek" - tette hozzá. (MTI)