Depressziós lesz, aki sokat beszél a munkahelyén a szexről

2009.04.14. 10:56

Általában 25 százalékra tehető azoknak a dolgozó férfiaknak és nőknek az aránya, akik szívesen beszélnek a munkahelyen szexről. Ugyanakkor általában ők azok, akik a legtöbbet hiányoznak a munkából, ezen felül önértékelési zavaraik vannak és hajlamosak a depresszióra.

A torontói és a Brit Columbia-i egyetem kutatói állapították meg a fentieket, amikor a szexuális hátterű munkahelyi viselkedés hatását vizsgálták tréfákon, többé-kevésbé nyílt utalásokon, a témába vágó vitákon, flörtökön keresztül. A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák: vannak-e az ilyen aktivitásnak pozitív hatásai akár mentális, akár fizikai síkon; hogy mindez megszilárdíthatja-e a kapcsolatokat a munkatársak között, erősödik-e a szolidaritás vagy a cinkosság közöttük, és hogy jótékonyan hat-e a munkavégzésre.

Az eredmények ennek éppen az ellenkezőjét igazolták. Az a bizonyos 25 százalék, amelyet szórakoztatnak a szextémák a munkahelyen, a leginkább kitett a társkapcsolati problémáknak. Ezen kívül úgy érzik, hogy nem értékelik őket kellőképpen és a depresszióra is fogékonyabbak. Ennek alapján a kutatók azt ajánlják mindenkinek, hogy „hagyják a szexet a munkahelyen kívül".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport