Az okos nők jobban élvezik a szexet

2009.05.13. 10:18

A londoni King's College egyetem kutatói több mint kétezer női ikerpár bevonásával végeztek kutatást az intelligencia és a szexualitás kapcsolatáról. Nem a hagyományos intelligenciahányadost (IQ), hanem az úgynevezett emocionális intelligenciát (EI) vizsgálták, ami az érzelmek és hangulatok felismerésének, kezelésének képessége. A 18 és 83 év közötti ikerpárok (azért választottak ikreket, hogy a genetikai különbségek minél kevésbé torzítsák az eredményeket) két kérdőívet töltöttek ki, az egyik az érzelmi intelligenciájukat mérte, a másik a szexuális életükről gyűjtött adatokat.

Az eredmények azt mutatták, hogy az intelligenciateszten jól teljesítőknek kimutathatóan több orgazmusuk van, akár partnerrel, akár önkielégítés közben. Az EI-tesztben a leggyengébb eredményt elért egynegyed feleannyi orgazmusról számolt be, mint az átlag.

A kutatók a The Journal of Sexual Medicine szaklapban megjelent tanulmányukban két lehetséges okot vázoltak fel a jelenség megmagyarázására: az emocionális intelligencia és a fantázia szoros kapcsolatát, illetve azt, hogy magasabb érzelmi intelligenciával könnyebben kommunikál a nő a partnerével a vágyairól.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport