A pornó gyógyítja a tesztoszteronhiányt

2009.05.22. 11:55

Harminc év felett nagyjából évente egy százalékkal csökken a férfiakban a férmi nemi hormon, a tesztoszteron termelése (túlsúlyosaknál, cukorbetegeknél, alkoholistáknál és vegetáriánusoknál kicsit gyorsabb ez az ütem). Ennek ellensúlyozására a több szer is létezik, amelyek óriási forgalmat hoznak a gyógyszeriparnak. Csak Amerikában, ahol nagyjából ötmillió középkorú férfi szenved tesztoszteronhiányban évi egymillió fogy az egyik legnépszerűbb ilyen szerből, az AndroGel nevű kenőcsből.

A Rutgers egyetem kutatói egyszerűbb megoldást találtak a problémára. Kutatásaikat az Emory egyetemen készült tanulmányra alapozták, ahol megfigyelték, hogy a hím majmok 400 százalékkal megnövekedett tesztoszterontermeléssel reagálnak a szexuálisan aktív nőstények puszta látványára. Egy német kísérletsorozat pedig azt bizonyította, hogy a férfiaknál a merevedés attól függetlenül fokozza a nemi hormon termelését, hogy mi idézte elő: tevékeny részvétel a szexben, vagy csupán annak látványa.

Tanulmányában Helen Fisher az interneten korlátlanul, és jórészt ingyen hozzáférhető pornót ajánlja hormonkezelés és gyógyszerek helyett. A pornó megemeli a nézőjének dopaminszintjét, ami jótékony hatással van a férfi nemi hormon termelésére, és így a természetes öregedési folyamattal járó tesztoszteronhiány ellenében hat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport