A férfiak napi 43 percig stírölik a nőket

2009.08.04. 14:39 Módosítva: 2009.08.04. 14:39
35 hozzászólás

A férfiak átlagosan napi negyvenhárom percet töltenek tíz különböző nő adottságainak a feltérképezésével, derült ki egy Nagy-Britanniában készített felmérésből. „Nem újdonság, hogy a férfiak megnézik a nőket, de érdekes volt megtudni, hogy egészen pontosan mennyi ideig legeltetik a szemüket a lányokon” - mondta Mark Ireland a felmérést készítő Kodak Lens Vision Centres szóvivője.

A napi negyvenhárom perc évente összesen 259 órát, vagyis 11 napot jelent, ami a felmérés megállapításai szerint 18 és 50 éves kor között már egy évet tesz ki, írja a Telegraph. A háromezer megkérdezett brit válaszaiból az is kiderült, hogy a férfiak többsége bevásárlás közben bámulja meg a nőket, és csak ezt követik a különböző szórakozóhelyek vagy a munkahely.

A nők a felmérés szerint csak feleannyi időt töltenek naponta a férfiak szemrevételezésével, átlagosan húsz percig hatot néznek meg maguknak. A nők a szórakozóhelyek és a boltok mellett a tömegközlekedési eszközökön is előszeretettel bámulják meg a férfiakat.

Az is kiderült, hogy csak minden tizedik nő örül a kíváncsi tekinteteknek, míg a férfiak ötödét tölti el büszkeséggel, ha megbámulják. Minden ötödik nőt kifejezetten zavar, ha végigmérik, és további tizenhat százaléknyian is kényelmetlenül érzik magukat tőle.

A válaszadók fele állította, hogy elvörösödött, amikor rajtakapták, hogy a szemével éppen levetkőztet valakit. Minden harmadik férfi összevitatkozott már barátnőjével elkalandozó tekintete miatt, míg minden tizedikkel kifejezetten ezért szakított a barátnője.