Évente négy napot átveszekednek a britek

2009.11.15. 08:41
2 hozzászólás
A brit családok naponta átlagosan 15 percet veszekednek, a legtöbb civakodást az anyák kezdik - áll egy szigetországi felmérést összegző tanulmányban.

A felmérésben háromezer fős reprezentatív mintát használtak. A 15 percnyi átlagveszekedés három részre oszlik, és általában mindegyik öt percig tart. A leggyakoribb ok a házimunka-megosztás, aztán, hogy a gyerekek "szállodának nézik a házat".

A családok évi civakodási időtartama 91 óra, azaz majdnem négy nap, a vitákban a családanyák a leghangosabbak. Minden tizedik családban legalább két tag nem volt beszélő viszonyban egymással a felmérés idején.

A Daily Telegraph című brit lapban megjelent felmérés kitért arra is, hogy a vitára ajtóbecsapással pontot tevők között a lányok a bajnokok, a családfők pedig szeretnek autójukba pattanni és hosszan levezetni a feszültséget. A tévéműsor is gyakori vitaok. Az anyák a sorozatokért bomlanak, az apák a sportért és a dokumentumműsorokért, a gyerekek meg a filmekért és a valóságshow-kért.

"A veszekedések fontos kötőanyagai a családoknak, feszültséglevezető szelepként működnek. A kisebb perpatvarok pozitív szerepet játszanak a családi életben" – mondta a felmérést szervező szervezet szóvivője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?