Távirányítóval lekapcsolható a támadó elefánt

2009.11.25. 15:05
22 hozzászólás

Megvadult elefántokat megállító eszközt készített egy indiai feltaláló. Zachariah Mathew találmánya egy dobozból áll, amit az ormányos egyik hátsó lábára erősítenek. Ha támad az állat, akkor egy nejlonszalag csavarodik a másik hátsó lábra. A távirányítót az elefántgondozó, az úgynevezett mahut már az agresszió első jeleinek megjelenésekor használhatja. Az elefánt okos állat, tudja, hogy így nem tud mozogni. Ezért nem áll fenn a veszélye annak, hogy megsérül.

George szerint a szerkezet sokkal jobban kíméli az állatokat, mint a szokásos lenyugtatási gyakorlat. Ha például vallási ünnepségeken a gondozók az embertömegben elveszítik az elefántok feletti irányítást és ezzel pánikot okoznak, akkor nyugtatólövedékeket vetnek be az állatok ellen. Gyakran túl nagy dózist adnak be, ami az állat elpusztulásához vezethet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?