Egy centi havi 200 ezret ér

2010.02.19. 16:00 Módosítva: 2010.02.19. 16:09

A Duke University és a University of Chicago amerikai egyetemek kutatói Valentin-nap alkalmából végeztek nagyszabású kutatást online randioldalakon. 22 ezer felhasználó adatait elemezve arra a nem meglepő következtetésre jutottak, hogy a nők a magas és gazdag férfiakra buknak. A kutatás azonban itt nem állt meg, a pszichológusok számszerűsítették is a kutatók a nők preferenciáit.

Ezek szerint egy 5 láb 9 hüvelyk (175,3 cm) magas férfinak évi 30 ezer dollárral kell többet keresni egy 5 láb 10 hüvelyk (177,8 cm) magasnál, hogy ugyanolyan sikereket érjen el a nők körében a társkereső oldalon. Mindezt forintra és havi keresetre konvertálva azt kapjuk, hogy havi 197 959 forint plusz keresettel tudunk kompenzálni egyetlen centi magasságkülönbséget.

A pszichológusok évtizedek óta kutatják a két ember közti vonzalom kialakulásának tudományos hátterét, és az online társkereső oldalakon fellelhető óriási tömegek, és a párkeresés felgyorsult tempója, sosem látott mennyiségű adatot ad a tudósok kezébe, hogy kiderítsék, ki kit miért tart vonzónak – írják az Association for Psychological Science szervezet Observer című lapjában megjelent tanulmány szerzői.  • Hírek
  • Bankszámla