A tetovált férfiaknak jobb a génállományuk

2010.05.10. 10:18

A wroclavi egyetem kutatói 200 férfi és női tesztalany bevonásával végeztek vizsgálatot a tetoválások, piercingek, illetve az ezeket viselő emberek genetikai és egészségi állapota közti kapcsolat felderítésére. Arra jutottak, hogy azok a férfiak, akiknek tetoválásuk vagy testékszerük van, nagyobb fokú testszimmetriával rendelkeznek. Ez annyit tesz, hogy a testük jobb és bal oldala jobban hasonlít egymásra - ami pedig arra vall, hogy az ember génállománya egészséges (és kutatások szerint minél inkább szimmetrikus valaki, annál vonzóbbnak látjuk).

Érdekes, hogy ezt az összefüggést csak férfiak esetében találták meg a lengyel tudósok, a nőknél nem mutatott kimutatható eltérést a tetovált, és a nem tetovált tesztalanyoknál az átlagos testszimmetria. Ezzel megdőlt az a teória, ami szerint az emberek nagy része testi tökéletlenségeik elrejtése miatt tetováltatja magát, vagy ezekről akarja elvonni a figyelmet a testékszerekkel.

A kutatók evolúciós hátteret is felvázoltak a jelenség mögé, az mondják, a kockázatvállalással van összefüggésben a dolog. Mindenki tudja, hogy a tetoválás fertőzésveszéllyel járhat, és aki ennek ellenére vállalja, az azt mutatja ki, hogy van annyira erős és egészséges, hogy bevállalja ezt a kockázatot.  • Tippek
  • Babaváró hitel