Növelik a teljesítményt a kabalák

2010.07.22. 11:11
6 hozzászólás
A kölni egyetem kutatói szerint az embereknek egy amulett birtokában több önbizalmuk lesz, és magasabb célokat tűznek ki maguk elé.

A szerencsehozóktól még nem lesz telitalálatosunk a lottón, arra azonban alkalmasak, hogy mérhetően többet hozzanak ki a jelenlévő erőforrásokból, tudásból – fejtette ki Helga Schachinger bécsi pszichológus a kutatást közlő tanulmányban. Aki jól felkészül és megerőlteti magát, kabalája segítségével láthatóan növelni képes teljesítményét.

A kabala hatása attól függ, hogy hisznek-e benne - folytatta Schachinger. A placebóhatáshoz hasonlóan a hit a kulcs mindenhez - legyen az önmagunkba vetett vagy partnerünk által irántunk tanúsított. A pszichológus szerint még alkoholmentes sörtől is be lehet rúgni, ha úgy hisszük, van benne szesz.

E segítségek azon meggyőződésünket erősítik, hogy önerőből is képesek vagyunk dolgokat elérni. Ennek a mindennapokban is nagy jelentősége van az iskolában éppúgy, mint a munkahelyen. Azt már mindenki maga dönti el, hogy erőtartalékait egy kapcsolat, egy pszichológus vagy babona segítségével mozgósítja.  • Hírek
  • Személyi kölcsön