Nem csökkenti az éhséget a reggeli

2011.01.18. 10:06
21 hozzászólás
Aki kiadós reggelit fogyaszt el, napközben ugyanolyan éhes lehet - erre a korábbi feltételezéseknek ellentmondó eredményre jutott egy német kutatócsoport.

Volker Schusdziarra, és a Müncheni Klinika munkatársi vizsgálatában résztvevő 380 személy napközben ugyanannyit fogyasztott, függetlenül attól, hogy reggelizett-e. Aki spórolni szeretne a kalóriákon, annak a reggelinél kell elkezdenie - fejtette ki Schusdziarra, aki 220 túlsúlyos és 100 normál súlyú résztvevő étkezési szokásait vizsgálta. Mindannyiuknak tíz napon keresztül pontosan fel kellett jegyezniük, mi mindent fogyasztottak.

A vizsgálat különlegességét az adta, hogy az egyes személyeket nem egymáshoz, hanem saját magukhoz viszonyították: összehasonlították azokat a napokat, amikor az egyes résztvevők reggeliztek és azokat, amikor nem.

A kutató óva inti a fogyni vágyókat attól, hogy kihagyják a reggelit. Sokkal fontosabbnak tartja a napi többszöri, de kevesebb mennyiségű étkezést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás