Hideg lekváros pirítós a tökéletes reggeli
Elkészült a tökéletes reggeli receptje. A hozzávalók: egy szelet 0,9 cm vastag fehérkenyér 7,1 gramm enyhén sós vajjal és 11,2 gramm lekvárral. A kenyeret 1 percig kell pirítani 220 fokon, majd megkenni vajjal és lekvárral.
„A hideg pírítós kihozza a lekvár bársonyos ízét és az élénkítő narancs zamata endorfint szabadít fel az agyban.” - állítja Professor Christopher Smith, a Manchester Food Research Center vezetője.
Professor Smith kutatásában hatvan tesztelő vett részt. A recept kulcsa a kenyérvastagságának, a vajnak és a lekvárnak az aránya: 9:1:2 az ideális aránypár. A lekvárban lévő héj mérete is fontos: másfél és négy milliméter között a legjobb.
A kutatás szerint Angliában az elmúlt évben a lekváreladás drasztikusan csökkent, de egyre több brit főz magának lekvárt.
Rovataink a Facebookon