Guinness-rekordot dorombolt egy brit macska

2011.05.05. 17:36
21 hozzászólás

A leghangosabban doromboló macska címén került be a Guinness Rekordok Könyvébe egy brit macska. Smokey 67,7 decibel erősségűt dorombolt azon a videofelvételen, amelyet egy brit főiskola szakemberei készítettek gazdája, Ruth Adams felkérésére.

A 12 éves szürke-fehér házi macska februárban került a figyelem középpontjába, amikor gazdája benevezte őt a leghangosabban doromboló cicák helyi versenyére, majd úgy döntött, hogy a Guinness-rekordok hitelesítőivel is megismerteti házi kedvence "tudományát". Smokey ugyanis majd háromszor hangosabb bármely más házi macskánál. (Egy hétköznapi macska teljesítménye csak 25 decibel.)

A közép-angliai Northamptoni Főiskola szakemberei zajszintmérő készülékkel márciusban rögzítették a 67,7 decibeles rekordot tartalmazó felvételt, amelyet eljuttattak a Guinness-rekordok szerkesztőségébe. Nem hitelesített mérések szerint Smokey képes átlag 80 decibeles dorombolásra is.

A rekordok könyve szerint a leghangosabb állati hangot a kék bálnák és a barázdás bálnák bocsátják ki, amikor egymással kommunikálnak, az ő hangjuk erőssége eléri a 188 decibelt. (Összehasonlításképpen: egy fűnyíró zaja 90 decibel erősségű.)