Bizonyított a jeti létezése

2011.10.10. 15:42
31 hozzászólás

Bizonyítottnak látják a jeti, a híres havasi ember létét a róla szóló oroszországi konferencia részvevői.

Nemzetközi tudósok egy csoportja megcáfolhatatlan bizonyítékokat gyűjtött a jeti létezésére Oroszország kemerevói területén – jelentette be a helyi közigazgatás, amely szerint a szakértők lábnyomokra, de még lehetségesen a jetitől származó szőrzetre is bukkantak a hegyekben.

Az expedíción orosz, amerikai, kanadai, svéd és észt kutatók vettek részt, a begyűjtött leletek a tudósok szerint 95 százalékos bizonyossággal szolgálnak arról, hogy a jeti a régióban él. A "megcáfolhatatlan bizonyítékokat" most laboratóriumban vizsgálják meg.

Mondák szerint a jeti szőrös teremtmény, amely állítólag a Himalájában él, sok orosz azonban úgy hiszi, Szibéria egyes vidékein is honos. Létezését még soha nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani. Kemerevo néhány éve kezdte hajszolni a jetit, hogy ezzel lendítse fel a régióba irányuló turizmust.

A jetikonferenciának még Nyikolaj Valujev orosz bokszolót is sikerült megnyernie. A havasi emberrel foglalkozó kutatók szerint azért is nehéz bizonyítani a jetik létezését, mert megérzik a kamerákat, így nem lehet filmezni őket. Kemerevo mindenesetre komolyan veszi a jetiügyet, a helyi egyetemen a havasi embert tanulmányozó kutatóközpontot akarnak felállítani.