Közzétették bizonyítékaikat a jetikutatók

2011.10.27. 10:48
68 hozzászólás

Cáfolhatatlanul bebizonyosodott a jeti létezése – jelentették be október elején a nemzetközi jetikonferencia résztvevői. Egy igazi nehézsúlyú celebet, az orosz bokszbajnok Nyikolaj Valujevet is sikerült megnyerniük az esemény népszerűsítésére, így a hír hamar bejárta a világsajtót, bár véresen komolyan senki nem vette, mivel semmilyen bizonyítékot nem mutattak a hír alátámasztására. Egyesek nem átallottak azzal tréfálkozni, hogy talán csak a hatalmas termetű, bőven két méter feletti, ijesztően szőrös bokszolót keverték össze a kutatók a legendás havasi emberrel.

Aman Tulejev, a konferenciának is helyet adó szibériai Kemerovo város polgármestere azóta egymillió rubel (hétmillió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki megdönthetetlen bizonyítékot mutat be a jeti létezésére. Bár a rossz nyelvek szerint az egész akció a konferenciával és a jutalommal csak egy ravasz trükk a turizmus élénkítésére, és a helyiek egy orosz Loch Nesst szeretnének faragni a városból, az első bizonyítékokat már közzétették a jetivadászok.

Egyelőre néhány fotóról van szó, amelyek a Kemerevo környéki vadonban készültek, és a jetikutatók szerint a lény fészkét, a lábnyomát, illetve általa összehordott farakásokat ábrázolnak. A jeti otthonának tartott barlangban sikerült néhány szőrszálat is találniuk, amelyeknek a DNS-vizsgálata lehet a döntő érv az erdő misztikus lakójának azonosításában.