Édes álmokat ígér egy mobilalkalmazás

2012.04.12. 12:15

Egy mobilalkalmazással szeretne kellemes álmokat adni az embereknek Richard Wiseman pszichológiaprofesszor. A Hertfordshire-i Egyetem professzora arra számít, hogy több ezren vesznek részt a tesztelésben, az így kapott adatokkal pedig tökéletesíteni tudja az alkalmazást.

Az első tesztelés az edinburgh-i nemzetközi tudományos fesztiválon lesz, az önkénteseknek le kell tölteniük az alkalmazást az iPhone-jukra, az ágyra kell tenni maguk mellé, és elaludni. Amikor a telefon érzékeli, hogy a felhasználó nem mozog, vagyis feltételezhetően álmodik, akkor megnyugtató hangokat ad, amely azt az érzetet próbálja kelteni az álmodóban, hogy az erdőben sétál vagy a tengerparton fekszik. A professzor szerint ez beépül az álomba.

Az álom végén felébresztik az önkéntest, aki – mivel még friss az élmény – el tudja mesélni, mit álmodott. Ezeket a beszámolókat viszik fel egy adatbázisba. Wisemann több ezer álmot szeretne összegyűjteni. Az alkalmazás ingyenes, bárki ki tudja próbálni, az álmokat utána meg is lehet osztani a közösségi oldalakon, Twitteren, Facebookon.  • Hírek
  • Hírek