Az Xbox-tulajdonosok a legjobbak az ágyban

2013.04.07. 08:02

A gémereknek az ostoba sztereotípiákkal ellentétben igenis van partnerük és nemi életük, még ha az esetek többségében az nem is kimondottan világbajnoki – derült ki egy brit kutatásból. A felmérés készítői 1747 résztvevővel töltették ki a kérdőívet, amiben először azt tisztázták, hogy az illető partnere milyen típusú konzollal és mennyit játszik, majd arról érdeklődtek, hogy mennyire elégedett a tesztalany a szex mennyiségével és minőségével (vagyis azt, hogy ki mennyire jó az ágyban, nem önbevallásos alapon határozták meg, hanem a partner osztályzata alapján).

Az eredmények azt mutatták, hogy a megkérdezettek mindössze 11 százaléka értékelte kiválóra a videojátékos partner teljesítményét az ágyban, 27 százalék kapott jó osztályzatot, 26 átlagosat, 20 százalék pedig átlag alattit. Ez összesen csak 84 százalék, hogy a maradék 16 nem nyilatkozott, vagy értékelhetetlennek tartotta a partner produkcióját, nem tudni.

A statisztika azt is megmutatta, hogy az egyes játékkonzolok tulajdonosai merőben eltérő átlagteljesítményt mutatnak fel a hálószobában. Az Xbox-tulajok hozták egyértelműen a legjobb mutatókat, 22 százalékuk, vagyis az átlagérték kétszerese került a kiváló skatulyába, további 32 százalék hozta a jó osztályzat szintjét.

A Nintendo Wii játékosai – annak ellenére, hogy a sztereotípiák szerint a nagy részük gyerek – szintén jól teljesítettek, 47 százalékban érték el legalább a jó szintet. Harmadik helyen jöttek be a playstationösök, és a lista végén a pécés játékosok, egészen gyalázatos eredményekkel: mindössze 3 százalékukat értékelte kiválóra (az xboxos adat alig hetede!), és további 8 százalékot jóra a partnere.

A felmérésben azt is megkérdezték, mennyire elégedettek a gémerek partnerei a játékokra illetve a szexre fordított idő arányával. 21 százalékuk mondta azt, hogy jobb lenne több szex és kevesebb játék, 11 százalék viszont azzal a meglepő válasszal állt elő, hogy örülnének, ha a párjuk szex helyett is néha inkább a videojátékokkal foglalkozna.

A szex és a videojátékok kapcsolatának kutatása egyébként nem újkeletű dolog, pár éve egy amerikai felmérés például azt mutatta meg, hogy azok a nők, akik online játékokkal játszanak, szexuálisan aktívabbak, mint a nem játékos társaik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport