Karóra alakú a lézeres halálteszt

2013.08.11. 20:10 Módosítva: 2013.08.11. 20:13

Zseniális, bár kicsit baljós a halálteszt – jellemzi a vadonatúj lézeres fejlesztést a Huffington Post. A karóra-alakú eszköz azt jósolja meg, hogy milyen ütemben öregednek a sejtjeink, illetve hogy mikor halhatunk meg.

A Lancasteri Egyetem kutatói, Aneta Stefanovska és Peter McClintock fejlesztették ki, a kutatást állami támogatás finanszírozta.

Sajnos (vagy szerencsére) a háziorvos egy darabig még nem fogja a hátralevő éveinket is megmérni a vérnyomással együtt, három év is beletelhet, mire a halálteszt forgalomba kerül.

Az eszköz egész pontosan a hajszálerek falát belülről borító endothel réteg sejtjeit vizsgálja. A sejteket százas skálán értékelik. A vizsgálat fájdalommentes, és öregkori betegségek szűrésére is alkalmas lehet.

Aneta Stefanovska elmondta, hogy az adatokból egyre nagyobb adatbázist szeretne összeállítani, így az egyes emberek adatait egymással is össze lehetne hasonlítani. A szerkezet egy ilyen összehasonlító táblázaton keresztül segíthet konkrétan megjósolni a hátralveő évek számát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport