Az azonnali beszédfelismerés az internet jövője

2014.03.14. 22:28
1 hozzászólás

Douglas Adams Bábel-hala lehet az internet új nagy dobása – legalábbis ezt állítja Nigel Shadbolt, a Southamptoni Egyetem mesterséges intelligencia kutatója. A Galaxis utikalauz stopposoknakból ismerős Bábel-hal egy olyan eszköz lenne, ami képes beszédfelismerés alapján azonnal fordítani bármilyen két nyelv között.

Shadbolt szerint habár a Google és a Microsoft fordító szolgáltatásai már ma is automatikusan működnek, a jövőben ezek a rendszerek jóval hatékonyabbá válhatnak, ahogy világszerte egyre több számítógép csatlakozik az internetre.

Meg lennék lepve, ha 25 éven belül nem lennének fejlett Bluetooth-alapú fordítógépeink, amit egyszerűen csak bedughatsz a füledbe.

– mondta a kutató a Guardiannek. A fordítógépek számára jelenleg az azonnali beszédfelismerés jelenti a legkomolyabb kihívást. Shadbolt szerint ez a probléma még azelőtt megoldódhat, hogy az internet betöltené az 50-et.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?