Tényleg boldogabbak leszünk, ha macskás videókat nézünk

2015.06.17. 19:13
8 hozzászólás

Már a tudósok is igazolták, hogy tényleg nem értelmetlen időtöltés cicás videókat nézegetnünk a neten, hiszen azok javítják a kedélyállapotunkat és csökkentik a rossz közérzetet. Jessica Gall Myrick, az Indiana University Media School kutatója mintegy hétezer embert vizsgált, arra volt kíváncsi, hogyan hatnak rájuk az interneten népszerű cicás videók.

A tanulmány kimutatta, hogy főleg munka és tanulás közben nézegetünk cuki állatos videókat, és hogy hatásukra sokkal energikusabbak leszünk, az olyan negatív érzések, mint a szorongás, a harag és a szomorúság, pedig kevésbé voltak jellemzőek a macskás videóik fogyasztóira.

Mindannyian néztünk már cicás videót a neten, de még csak nagyon kevés empirikus kutatás készült arra vonatkozóan, hogy miért tesszük ezt ilyen sokan, vagy hogy milyen hatással van ez ránk. Médiakutatóként és a cicás videók fogyasztójaként késztetést éreztem, hogy információkat gyűjtsek erről a popkulturális jelenségről

– fogalmazott Myrick, aki azt is kimutatta, hogy a barátságos és félénk emberek közül kerül ki a legtöbb cukiságrajongó.

Csak 2014-ben egyébként több mint két millió macskás videó került fel a YouTube-ra. Most mi is mutatunk egyet:

Sőt, hogy olvasóink tartósan kiegyensúlyozottak maradjanak, mutatunk egy kifejezetten macskákra szakosodott mikroblogot. A saját boldogsága érdekében böngéssze ezt is rendszeresen!