A férfiak szívesebben használnak óvszert, ha csúnyábbnak tartják a nőt

2016.06.23. 15:36

Egy friss felmérés szerint a férfiaknál aszerint változik a védekezési hajlandóság alkalmi szexnél, hogy mennyire találják vonzónak a potenciális partnert: minél szexibbnek tartanak egy nőt, annál kevésbé akaródzik óvszert használni – még akkor is, ha úgy gondolják, hogy az illetőtől nagyobb eséllyel kapnak el szexuális úton terjedő fertőzést.

A felmérésben mindössze 51 heteroszexuális, 19 és 61 év közötti férfi vett részt, vagyis elég kis mintáról van szó. Ugyanakkor az Ars Technica több korábbi kutatást is felsorol, amelyek hasonló eredményre jutottak, ezeket erősíti meg az új felmérés is:

  • Először a résztvevők szexuális életét mérték fel: átlagosan 18 évesen szexeltek először, a legfiatalabb alany 14, a legidősebb 30 évesen. A partnerek átlagos száma 9 volt, de ebben elég nagy szórás volt: 1 és 60 között mozgott.
  • Ezután fényképeket mutogattak nekik különböző nőkről, és megkérdezték, milyen szívesen szexelnének velük, mennyire valószínű, hogy védekeznének közben, illetve mennyire tartják valószínűnek, hogy az adott nő valamilyen fertőzést hordoz.

Nemcsak hogy fordított arányosság mutatkozott a nők vonzósága és a védekezési hajlandóság között, de mindez nem állt szoros kapcsolatban azzal, hogy mennyire tartottak valószínűnek egy kiadós fertőzést az alanyok.

Az ilyen és a hasonló eredmények segíthetnek a hatékonyabb ismeretterjesztő kampányok vagy szexuális oktatások kidolgozásában. Ezekre szükség is lesz, mert az amerikai járványügyi központ statisztikái szerint az Egyesült Államokban például egyre több a nemi betegség, különösen a chlamydia, a szifilisz és a tripper van felfutóban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport