Ezt oszd meg: ha sokat facebookozol, tovább élsz

2016.11.02. 16:11
Persze ha mindeközben a napfényes Kaliforniában laksz, és össze is jársz a haverokkal, az is sokat hozzátehet a várható életkilátásaidhoz.

Aki sok időt tölt aktív facebookozással, az tovább él - erre a megállapításra jutott 12 millió kaliforniai Facebook-felhasználó egészségügyi adatait elemezve William Hobbs, a kaliforniai egyetem politológus doktorandusza, aki ezen első tanulmányát a Northeastern University posztdoktori képzésének keretein belül írta meg.

Hobbs társaival a kiválasztott célcsoport közegészségügyi adatait vetette össze a közösségi oldalon töltött idővel és aktivitással, egy hat hónapos időszakra vetítve, megnézve hogy a még élők és a vizsgálat kezdete óta elhunytak aktivitása között milyen különbségek figyelhetők meg.

A célcsoport tagjai mind 1945 és 1989 között születtek, és a kutatók a hasonló korúakat hasonlították össze, írja a CBS. Arra jutottak, hogy az azonos évben születettek közül az átlagos Facebook-felhasználónak 12 százalékkal több esélye van arra, hogy nem hal meg, mint vele egykorú, de Facebookot nem használó társának. A kutatók szerint az is sokat számít, hogy miképp használja a Facebookot valaki: a nagyobb offline aktivitás (internetes kapcsolatok való életben ápolása) nagyobb várható élettartammal jár együtt. A kizárólag online megmutatkozó aktivitás nem jár ilyen áldásos hatással.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a kutatás nem statisztikai alapokon nyugszik, csupán megfigyeléseik alapján jutottak a fenti következtetésekre, és arra vonatkozólag nincs bizonyítékuk, hogy a sok facebookozás ténylegesen meghosszabbítaná az életet.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM