Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Hat magyar érem a matematikai diákolimpián

2004.07.16. 10:34
Két aranyérmet, három ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett a magyar csapat az Athénban tartott nemzetközi matematikai diákolimpián, így minden magyar induló dobogós helyezést ért el.
A hat magyar indulóból mindegyik érmet szerzett az Athénban tartott 45. nemzetközi matematikai diákolimpián; a magyar csapat 85 induló országból a hetedik lett, tájékoztatta Kulcsár Cecília, a Bolyai János Matematikai Társulat igazgatója pénteken az MTI-t.

Az egyéni versenyben a magyar csapat két aranyérmet, három ezüstérmet és egy bronzérmet szerzett, olvasható a közleményben.

Harmadszor bajnok

Aranyérmet szerzett Rácz Béla és Pach Péter Pál, ezüstérmes lett Hubai Tamás, Kocsis Albert Tihamér és Paulin Roland, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium diákjai. Bronzérmet szerzett Egri Attila, a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium tanulója, közölték.

Rácz Béla harmadszor védte meg egyéni bajnoki címét, ugyanis 2002-ben Glasgowban és 2003-ban Tokióban is megnyerte a versenyt. Pach Péter Pál egy hellyel feljebb lépett tavalyi helyezéséhez képest, mivel 2003-ban ezüstérmet szerzett.

A magyar csapatot Pelikán József, az ELTE Természettudományi karának oktatója vezette, helyettes vezetője Dobos Sándor, a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanára, áll a közleményben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!