Bernát, Felícia
EUR 384,26 Ft
USD 363,64 Ft
7 °C
31 °C

Ha másnapos, rágcsáljon spárgát

2012.12.26. 20:59

A spárgában található aminosavak és ásványi anyagok megvédik a májsejteket is, írja a Sciencedaily egy dél-koreai kutatásra hivatkozva.

A koreai Orvostudományi Intézet és a Jeju (Dzsedzsu) Egyetem munkatársai a spárga hajtásaiból és leveleiből készül kivonat biokémiai hatását vizsgálták emberek és patkányok májsejtjein.

A krónikus alkoholfogyasztás oxidatív stresszt okoz a májban, amik a kellemetlen fizikai tünetekkel is járnak, magyarul a másnaposság érzetével. A kutatók úgy találták, hogy a spárgakivonattal kezelt májsejtek jobban ellenálltak az alkohol hatásainak, sokkal kevésbé toxikálódtak.

A spárgát (Asparagus officinalis) szinte minden konyha ismeri, a zöldségnövény kedvező hatásai eddig is ismertek voltak, gombaölő, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatással is bír, de a rák gyógyításában is használják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás