Kólaiváshoz kötik egy új-zélandi nő halálát

2013.02.12. 17:22

A halottkém vizsgálata szerint a Coca-Cola mértéktelen fogyasztása járult hozzá egy harmincéves új-zélandi nő halálához. A három éve elhunyt Natasha Harrisszel szívmegállás végzett. A nő naponta legalább tíz litert fogyasztott a szénsavas üdítőből. Ez a mennyiség már túllépi az egészségügyi határértéket, mivel a napi koffeinmennyiség kétszeresét és az ajánlott cukorbevitel tizenegyszeresét biztosítja.

A Coca-Cola vitatja, hogy az üdítőjük okozta volna Harris halálát. A nyolc gyermeket nevelő anya egészségi állapota már korábban is rossz volt. A családtagok beszámolója szerint Harris az évek során Coca-Cola-függővé vált, és elvonási tünetek jelentkeztek nála, ha nem kapta meg a kedvenc üdítőjét. Harris szinte nem is ivott mást, csak kólát. A fogait már korábban kihúzták, mivel a mértéktelen kólaivástól elromlottak; a nő állapota olyan súlyos volt, hogy legalább egy gyereke fogzománc nélkül született.

David Crerar, a halottkém szerint a Coca-Cola fogyasztása okozta Harris szívritmuszavarait. A vizsgálat során Crerar arra a megállapításra jutott, hogy ha Harris nem ivott volna annyi kólát, valószínűleg nem így és nem ilyen fiatalon halt volna meg. A halottkém szerint tíz liter kólában több mint egy kiló cukor és 970 miligramm koffein van. Bár Crerar szerint a Coca-Cola nem tehető felelőssé Harris haláláért, felhívta az üdítőital-gyártók figyelmét arra, hogy helyezzenek el figyelmeztetést az italok csomagolásán, ami a túlzott cukor- és koffeinbevitel ártalmaira figyelmezteti a fogyasztókat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport