Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Két egypetéjű ikerpárt szült egyszerre

MTI/Index
2013.02.19. 13:18

Két egypetéjű ikerpárt szült egyszerre egy nő az Egyesült Államokban, amire az esély 1 a 70 millióhoz. Mind a négy gyermek fiú – adta hírül hétfőn a Houston Kórház, ahol a gyerekeket a világra segítették császármetszéssel.

A 36 éves anya és párja nem használt semmilyen termékenységet segítő szert, és csupán egy kistestvért – az apa lányt – szeretett volna kétéves gyerekük mellé, aki szintén fiú.

A terhesség alatt fokozatosan derült ki, hogy milyen bő lesz a gyermekáldás. Először csak két szívhangot észlelt a nő orvosa, a következő vizitkor azonban már hármat, idővel pedig a pár megtudta, hogy négy gyermek növekszik az anya méhében, két ikerpár. Az első ikerpár 1 kiló 64 és 1 kiló 79 dekával jött a világra, a második 1 kiló 33 és 1 kiló 53-mal.

Nevük: Ace, Blain, Cash és Dylan. Az elnevezés nem véletlen, a szülők szándékosan adtak ABC-sorrendben neveket. Az apa közölte, hogy még nincs vége a próbálkozásoknak: szeretne egy lányt is. A szülő és a gyerekek várhatóan pár hónapig még kórházi megfigyelés alatt lesznek.