Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Porszívógyűjtési betegsége van egy fiúnak

2013.04.19. 14:56

Porszívógyűjtési betegsége van egy kilencéves brit fiúnak. A gyerek mindazonáltal igen válogatós, nagyon nem mindegy neki a porszívó típusa, csakis a Henryket szereti. Azoknak viszont képtelen ellenállni, már 17 van neki.

Betegsége neve Williams-szindróma, amely genetikai eredetű rendellenesség. Nem csupán gyűjtési, birtoklási mániában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy elszenvedői rendkívül barátkozók, feltétlenül megbíznak minden emberben és kiváló a zenei érzékük. A betegség tízezer ember közül egyet érint, férfiak és nők körében egyformán fordul elő – írta meg a Daily Mail című brit lap.

A gyűjtésen túl porszívózási kényszere is van: állandóan ajánlkozik szüleinek, hogy kitakarítja a házat, amiben viszont kevés a köszönet. Amennyire rajong a porszívókért, olyan rosszul porszívózik. Szülei szerint általában egy helyben ácsorogva szívatja a gépeket. A fiú kedvenc szórakozása porszívóboltok látogatása. Szülei azzal jutalmazzák, ha jól viselkedik, hogy elviszik egy boltba, ahol negyedórát hagyják játszani a készülékekkel.

A fiú nem rég szerepelt Channel 4 brit tévécsatornán: egy szálloda takarítója tanítgatta porszívózni. A hotel személyzete pár nap múlva a fiú segítségét kérte. Úgy gondolták, hogy ő lehet a legjobb tesztelő annak eldöntéséhez, hogy milyen típusú porszívót vásároljanak. Henryt vettek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!