Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ezért színlelik a nők az orgazmust

2014.03.27. 11:05

A nők egy része azért színleli az orgazmust, hogy ezzel fokozza saját izgalmi állapotát (arousalszintjét) – erre jutottak az amerikai Temple University és a Kenyon College kutatói. Ha valaki úgy tesz, mintha élvezné a szexet, az tényleg sokkal élvezetesebbé teheti az élményt – állapították meg a kutatók a Journal of Sexual Archivesban megjelent tanulmányukban.

A kutatók 481 heteroszexuális nőt kérdeztek meg, akik szexuálisan aktívak, de nincsenek állandó kapcsolatban, hogy megnézzék, milyen egyéni tényezők befolyásolják az orgazmus színlelését.

Négy alapvető motivációból állt össze a Női Orgazmusszínlelési Skála

  1. önzetlen félrevezetés (aggodalom a partner érzései miatt)
  2. félelem és bizonytalanság (azért hamisítják, hogy elkerüljék a szexuális élménnyel kapcsolatos negatív érzelmeket)
  3. magas izgalmi szint (így akarják emelni sajátjukat)
  4. így akarnak véget vetni a szexnek

A kutatók azt találták, hogy a nők sokkal gyakrabban színlelik az orgazmust azért, hogy a saját izgalmi szintjüket emeljék, minthogy befejezzék a szexet. A leggyakoribb ok azonban az önzetlenség: a legtöbben nem akarják megbántani partnerüket. 

A mostani kutatás legfontosabb eredménye, hogy azt is sikerült kimutatni, hogy „az önzetlenség mellett a nők más, önző okból is színlelik az orgazmust, például, hogy növeljék saját arousaljukat” – nyilatkozta Erin Cooper, a tanulmány társszerzője a Huffington Postnak.

„Ez azt jelenti, hogy az orgazmusszínlelés motivációjának nem sok köze van a partnerhez és szexuális tapasztalatához. Ezt a stratégiát úgy tekintem, mint egy eszköz az eszköztárban, amit a nők szexuális élményeik fokozásában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!