Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Ebola egy új országban is megjelent

2014.03.31. 07:53

A guineiai Ebola-járvány átterjedt Libériára - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet vasárnap arról tájékoztatott, hogy Libériában hét, a guineiai határ közelében lakó betegtől vett mintát vizsgáltak meg, és két esetben már bebizonyosodott, hogy Ebola-vírussal fertőzöttek. Egy beteg, egy 35 éves nő már elhunyt. Megfigyelés alatt tartanak 27 embert, akik érintkeztek a betegekkel – írja az MTI. 

Guinieáben az Ebola-fertőzöttek száma mára 112-re emelkedett, és 70 emberrel már végzett a járvány.

Az első megbetegedésekről február elején érkeztek hírek, a járvány az ország délkeleti vidékén kezdődött. A múlt héten már a kétmilliós lakosú Conakryban is regisztráltak bizonyított megbetegedéseket. Ott eddig öten fertőződtek meg, egyikük már meghalt. Az érintett családok karanténba kerültek.

Az Ebola-vírus okozta betegségre nincs orvosság, se gyógymód. A vírus miatt összeomlik a szervezet véralvasztó képessége, fellép az elvérzés veszélye. A vírust a Kongó egyik mellékfolyója után nevezték el, ahol a kórokozót 1976-ban felfedezték. Afrikában eddig már legalább tíz Ebola-járvány volt.