Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tumor miatt nevetett állandóan

2014.06.16. 09:35

Egy hatéves bolíviai lányt meglepő tünetekkel vittek orvoshoz: ellenőrizhetetlenül, nem megfelelő helyeken is nevetett. „Őrültnek, rosszul neveltnek, sőt, ördög által megszállottnak tartották, az orvosok pedig neveletlennek diagnosztizálták” – mondta José Liders Burgos Zuleta a Science Dailynek. 

Burgos Ecancer című szaklapban publikált tanulmányában sikeresen megfejtette, valójában mi okozza a kislány nevetésrohamait. A nevetések miatt nem tudtak szövettani vizsgálatot végezni, ezért képalkotó eljárással megvizsgálták az agyát.

Felfedezték, hogy a lánynak hamartomája van: kisméretű tumora, amely nyomja az agy temporális lebenyét. A pácienst megműtötték, most már egészséges, fejlődik: nincs többé rohama, és már csak normális esetekben nevet.